Fargerådgiver INTERIØR

  NCS Lyshetsmåler i praksis

Et meget nyttig og praktisk kurs for deg som jobber mot kunde, i butikk, mot produsenter og samarbeidspartnere/leverandører eller på annen måte planlegger eller setter sammen fargepaletter.

Argumentasjon for fargevalgene, løsning av problemstillinger (caser) og andre utfordringer i den daglige fargeveiledningen, er i fokus på dette kurset.

Kurset passer for alle som har vært i barnsjen i mange år, men som trenger ny inspirasjon, repetisjon og ikke minst få bekreftelse på egen fargeevne!

Det er viktig å være trygg rundt farger og å kunne argumentere profesjonelt fordi markedet ønsker å bevege seg fra den trygge minimalistiske fargesettingen, til mer farger. Det er viktig å være forberedt!
Det er viktig å tenke objektivt om fargene, slik at man møter kunder/samarbeidspartnere og leverandører fra deres ståsted. For å få til dette må man ha mye kunnskap, god fargeevne og kunne argumentere riktig for å forsvare fargevalgene.

Bli en sikker Fargerådgiver!

Innhold 


Kurset tar for seg NCS-systemets virkemåte, innebygde egenskaper og hvordan man kan benytte NCS-kodene til å velge farger som harmonerer sammen. 
Vi ser på fargenes påvirkning av bla.: 

  • NCS-systemet
  •  Enkel fargelære, annet interiør, kontraster, lys
  • Utregning av luminanskontrast (Universell utforming) 
  • Kommunikasjon med kunde/samarbeidspartner/leverandør/håndverker 
  • Hvordan man på en profesjonell måte kan argumentere for fargevalgene

Det vil bli avsatt mye tid til praktiske oppgaver, styrking av egen fargeevne og løsninger for gode fargevalg. 

Målgruppe


Deltagere på dette kurset er bla. de som jobber innen produksjon, design, interiør, arkitektur, faglærer kreative fag, fargehandel, møbel-tekstil, malerfaget, tekstil, rådgivningstjenester, boligutbyggere, fargeplanleggere innen offentlige etater/miljøer, el.

Kurset kvalifiserer til å delta på NCS Fordypningskurs, et tilbud til de som ønsker å gå dypere inn i forståelsen av farger.

 

 

Her finner du en komplett kurs og undervisningsplan med informasjon om hvor, når og hva. 

Ønsker du å melde deg på eller har spørsmål - send mail til kurs@fargeakademiet.no